sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Campanie socială pentru moda românească

De-a lungul timpului, românii au arătat că sunt un popor solidar. Suntem uniţi dar nu ne susţinem producţiile româneşti. Când vine vorba de a ieşi în lume, nu mai avem acelaşi avânt, deodată nu ne mai supunem calităţii de a fi “buni români”. Mă gândesc la VIP-urile noastre, puternic mediatizate, pentru care campanile de imagine sunt mai importante decât susținerea brandurilor autohtone. Paginile revistelor sunt pline de prezenţa lor la diverse evenimente, afişându-şi ţinutele de gală, sau știri despre achiziţiile vestimentare efectuate în vacanţele de peste ocean.
Se pare că pentru cea mai mare parte a vedetelor noastre este josnic să îmbrace creaţii vestimentare româneşti, reducând şansele designerilor români de a fi promovaţi şi de a-şi forma o clientelă. Anul trecut s-a demarat campania de susţinere a românilor din Italia, dar pe cei din ţară cum îi salvăm? Ce campanie trebuie demarată pentru a conştientiza nevoia de a purta creaţii vestimentare românești? Ce acţiuni trebuie întreprinse pentru a realiza că “made in Romania” nu este o ruşine?
Avem un festival de marcă pentru industria românească, avem media specializată care comentează şi apreciază toate mişcările din moda românească, prin urmare publicului îi este facilitat accesul la informaţii corecte şi de valoare - nu se află decât la un pas de a deveni consumatori. Avem creatori de modă care pot fi pronunţaţi şi promovaţi cu aceeaşi mândrie la evenimentele mondene ca şi marile nume de pe scena mondială a modei; şi ai noştri pot fi “consumaţi” în aceeaşi manieră, la preţuri similare. Dacă tot ne permitem să investim în look şi impresie, de ce să nu investim în industria noastră, dând dovadă de buni români?
Haideţi să fim solidari cu moda românească – o campanie de susţinere a designerilor și producătorilor români!

Niciun comentariu: