vineri, 25 mai 2012

Gina Pistol endorsează Tex


   În luna mai, Gina Pistol a semnat un contract cu firma Carrefour (se pare în valoare de 4.000 de euro), pentru a deveni imaginea mărcii de haine Tex (vezi foto). Campania de promovare a început pe outdoor şi se derulează în oraşele în care există magazine Carrefour.


   Prima dată când am vazut catalogul (17 mai-13 iunie 2012), m-am intrebat daca este, într-adevăr, Gina Pistol ... nu stiu daca Photoshop-ul este de vină pentru confuzie; apoi, m-am întrebat care este legătura între Gina Pistol şi Tex ... contractele de endorsare au la bază asocieri între atributele vedetei şi marcă (vezi Endorsarea produselor prin intermediul celebrităților) ori mintea mea nu percepea această asociere.
   Sunt două aspecte:
1. În ce măsură clienţii Tex "rezonează" cu imaginea Ginei Pistol? Poate fi ea un influencer în rândul target-ului vizat de marcă?
2. În ce măsură poziţionarea mărcii (mass market/low price) influenţează transferul de imagine asupra Ginei Pistol? 
   Din moment ce nu au fost demarate studii de asociere dintre vedete autohtone - marca Tex, este Gina Pistol o decizie eficientă pentru contractul de endorsare? Ce volum de vânzări va atrage investiţia?

Niciun comentariu: